ŞEHİR EFSANESİ / JEFF THE KILLER

Herkese Merhabalar , 

Yazım yanlışlarım , noktalama işaretleri yanlışlarım vs olursa şimdiden kusura bakmayın.. İyi okumalar dilerim.. 

İnternet aleminde , 10 bin tane  hikayesi mevcuttur. Jeff The Killer'ın geçmişi eski zamanlardan beri biliniyor. Yani, eski bir şehir efsanelerinden biridir. Bu hikayeler , gerçek birisinden ilham alınarak yaratıldığı iddialar arasındadır. Ancak,bunu kanıtlayacak elle tutulur gazete küpürleri harici maalesef pek fazla bilgi mevcut değil. 



Hikayenin en başına geçelim ; 

Babası , başka bir yere tayin edildiği için Jeff ve ailesi yeni bir eve taşınmışlardır. Jeff ve kardeşi Liu bu "süslü" ve zengin muhitte her şeyin daha iyi olacağını düşündükleri için şikayet etmezler 

Bir gün , evlerinin kapıları çalar. Gelen kişi yan komşularıdır. Kadın hem aileyi tebrik etmek ister hem de onlarla daha iyi kaynaşmak için oğlunun doğum günü partisine davet eder.

Fakat Jeff bu tarz davetlerden hoşlanan bir çocuk değildir. 



Annesi mutlaka geleceklerini söyler ve görüşmek üzere kapıyı kapatırlar.

Jeff her ne kadar gitmek istemese de bunu annesine söylese de annesi bir kere bir karar da kesinlik kılmışsa onu çevirmek çok zordu , bunu bildiği için fazla ısrar etmez canı sıkkın bir şekilde odasına çıkar.


Yatağına yatıp tavanı izlemeye daldığı sırada Jeff'in içini çok garip bir takım hisler basar. Bu hisler , fazlasıyla garipti.. Rastgele bir duygu olduğunu düşünüp başından savdı.

Ertesi gün okula  gitmek için , Jeff ve kardeşi Liu otobüs durağında servislerini beklerken bir grup başı boş gençlerin birden önlerini kesmeleri Jeff ve kardeşinin cüzdanını almak istemeleri nedeniyle Jeff ve kardeşi Liu bu çocuklarla çok büyük bir kavgaya tutuşurlar.

Jeff , bir gencin cebinden çıkardığı bıçağı elinden alarak onları bir şekilde uzaklaştırmayı başarır. Bu duygu , Jeff'in enteresan şekilde hoşuna gider , mutlu olur. İnsan yaralamanın kötü bir şey olduğunu bilmesine rağmen kendini zafer kazanmış gibi hisseder.

İşler ertesi gün sarpa sarar. Sabah ailenin kapısına polisler gelir. Kavgayı başlatıp , çocuklara bıçak çeken Jeff'i götürmek isterler.

Ancak , abisinin gitmesine dayanamayan Liu bu duruma engel olur. Tüm suçu kendi üstüne alıp , sanki hepsini kendisi yapmış gibi anlatır ve polisler Liu'yu götürürler.

Jeff , kardeşinin suçsuz olduğunu , olayları kendisinin yaptığını haykırır. Fakat , onlar çoktan gitmişti.. 



Olayların üstünden tam tamına 2 gün geçer. Liu'dan haber alamıyordu. Jeff bu süreçte kendini çok yalnız ve çaresiz hissetti. Arkadaşı hiç yoktu , üzüntü ve suçluluk duygusundan başka bir duygusu yoktu. Gün geçtikçe kendini berbat hissediyordu.. Jeff , haksızlığa tahammül edemeyen bir gençti. Her gece kardeşi için ağladıkça , içi intikam ve kinle doldu. 

Ertesi gün , annesi doğum günü partisine gitmeleri için Jeff'i sabah erkenden uyandırdı. Sanki annesi tüm bu olaylar yaşanmamış gibi davranıyordu. Çünkü onun istediği tek şey , sosyete komşularına ve bu süslü şehir hayatına uyum sağlamaktı.. 

Jeff'i zorla kaldırıp partiye götürür.

Jeff de yavaş yavaş partiye uyum sağlamaya başlar , çocuklarla oynamaya ve eğlenmeye adapte olur ilk defa kafasının dağıldığını hissediyordu.. Çok zaman geçmeden kavga ettiği çocukların partiye silahla geldiğini farkeder..

Çocuklarla yeniden kavgaya tutuşan Jeff'in yüzü bu partide yanar.

Söylenilenlere göre , çocuklar Jeff'in suratına alkol ve çamaşır suyu karışımını döküp ateş tutmuşlardır. 

Ardından hemen hastaneye götürülen , Jeff çok riskli ameliyat geçirir.  Doktorlar pek umut vermez ama Jeff iyileşmeyi başarır. 

Jeff uyandığında hiçbir şey göremez , nerede olduğunu idrak edemez. Neredeyse tüm vücudu dikiş içindedir.

JEFF OLDUĞU İDDİA EDİLEN GENÇ. (JEFFREY WOODS)

Daha sonra annesinin sesini duydu. Jeff'e nasıl olduğunu sorduğunda , cevap veremedi. Çünkü yüzü komple kapalıydı ve bu konusmasına ciddi anlamda engel oluyordu. Çocukların , Jeff'e saldırdıklarını ilk başta herkes görmüş ve şahit olmuştu bu durumda bugün yarın Liu'nun hapisten çıkabileceğinin işaretiydi.

Liu hapisten çıktı ve her hafta düzenli bir şekilde Jeff'e hastaneye ziyarete gitti.

Doktorlar artık yüzündeki bandajı açabileceklerini söylerler ve bandajı yavaş yavaş açmaya başlarlar.

Jeff'in annesi , Jeff'i gördüğü an kısa bir çığlık atar. Liu ve babası hatta doktorlar bile ufak çaplı bir şok geçirirler.

Yüzüne ne olduğunu merak eden Jeff bir hışımla tuvalete gider. Aynaya baktığında sanki yüzünde maske varmış gibi hisseder.

Dudakları derin ve kırmızı tonlarında parçalanarak yanmış , yüzü saf beyaza dönmüş , saçı ise kahveden siyaha dönmüştü.

Çok ama çok korkunç görünüyordu..

Ancak Jeff bu yeni görüntüsünden tatmin olmuştu. Gayet mutlu ve kahkahalar içinde  hastaneden ayrıldı. 


Gece  yarısı banyodan bir takım garip sesler duyan anne kontrol amaçlı yukarıya çıkar. Banyoda Jeff'i yerde oturmuş gülerken bulur. 

Etraf ise  kan içindedir.

Çünkü , Jeff göz kapaklarını yakmış , bir daha da hiç mutsuz gözükmemek için yanaklarını dudaklarının başladığı yerden kulaklarına kadar derin bir şekilde kesmiş. 

Jeff , kafasını annesine çevirerek "Güzel olmuş muyum anne?" diye  sorar. 

Jeff'in annesi hemen aşağıya inip eşini uyandırır. Bir şeylerin ters gittiğini hemen yanına silah alıp üst kata çıkmasını söyler.

Anne ve babası kafalarını çevirdiklerinde kocaman bir bıçakla kapının orada duran Jeff'i görürler.

Anne ile babanın gördükleri son şey ise bu olur. 

Liu , bir takım gürültüler duymuş fakat sesler kesilince fazla önemsememiştir. Yataktan kalkıp etrafa bakındıktan sonra her şeyin normal olduğunu düşünerek tekrar uyumaya çalışır.. 

Tam o sırada sanki biri onu gözünü ayırmadan izlediği hissine kapılır.

Liu , bakındığında Jeff'i farkeder. 

Jeff eliyle kardeşinin ağzını kapatır ve bıçağı havaya kaldırarak "sadece uyu" der.


Tabiki hikaye bunlarla sınırlı değil daha birçok hikayeler mevcut.. 

Açıklanamayan cinayetlerden haftalar sonrası , bilinmeyen katil hala aranıyordu.. 

Bir takım küçük kanıtlar bulunduktan sonra bir genç çocuk ortaya çıkar ve cesurca katilin saldırılarından birinde şans eseri hayatta kaldığını ve neler yaşadıklarını anlatmaya başlar. 

Genç çocuğun anlattıkları şunlardır ; 

"kötü bir rüya gördüm ve gecenin ortasında birdenbire uyandım. 



"Penceremin açık olduğunu gördüm , yatmadan önce kapalı olduğunu hatırlamama rağmen. Kalktım ve penceremi kapattım. Daha sonra yatağıma geçip tekrardan uyumaya çalıştım.

Çok garip bir his oldu , sanki biri gözlerini benden ayırmadan izliyormuş gibi. 

Etrafıma bakındım ve birden onu görüp yatağımdan fırladım. Perdelerin arasında 2 göz vardı. Bunlar , normal göz değildi ; karanlık ve uğursuz gözlerdi..

Siyahlar içindeydi ve beni korkutmaktan başka bir şey yapmıyordu. Tam o an ağzını gördüm. 

Resmen vücudumun bütün tüylerin havaya kalkmasına sebep olacak bir gülümseme , uzun ve korkunç bir gülümseme. Orada duruyor ve beni izliyordu. 

Dediği şey şu oldu ; "SADECE UYU."

O sırada olayı anlatan genç çocuk olağan gücüyle bağırmıştır. Bağırdığı sırada katil çocuğun üstüne atlar 

Tarif ettiğine göre bu katilin , oldukça beyaz bir teni vardır ve yüzünden hiç silinmeyen kocaman insanı aşırı korkutan bir gülümsemesi..

Katil çocuğa saldırmış ama öldürememiştir. Bağrışmaları duyan komşular polise haber vermeleriyle polislerin geldiğini gören katil olay yerinden hızlıca uzaklaşmıştır..



Saldırıya uğrayan genç çocuk 13-15 yaş arasındaymış. Bunu belirtmek gerekirse , Jeff'de 13 yaşında olduğu belirtiliyor..

Başka bir hikaye ise şu ; 2008 yılında sosyal medya kullanıcı bir resim paylaşır.

Aslında Jeff The Killer'ın kendisi olduğunun , küvete asit maddeler döküp içine düşerek yüzünün ve vücudunun neredeyse tamamını kendisinin yaktığını söyler. Adam Jeff The Killer hakkında internette dolaşan haberlerin ve fotoğrafların asılsız olduğunu , gerçeklikten uzak olduğunu söyler.

Benim aklıma bir insan neden küvetini asitle temizlesin ki ? sorusu geldi. 

2015 yılında bir youtuber Jeff The Killer'ın yaratıcısı olduğu bir adamla röportaj yapar.

Adam aslında beyaz bir maske yapıp bu resimleri  de öylesine internette yayınladığını söylemiştir. Yani bu adamın da söylediğine göre , Jeff The Killer tamamen uydurmadan , kurgudan ibaret olduğudur. 

Bu Jeff The Killer ile ilgili animasyonlar , oyunlar da mevcuttur. Bunların yanı sıra internette hastanede 2 çocuğun başına gelenlerin yazılı olduğu gazete küpürü de mevcuttur.. 



Bu gazete de hikayedeki kişilerin adı geçiyor. "Jeff Woods ve Liu Woods" 

Tabi ki bu hikayedeki olaylarla ilişkili mi ? Doğru mu ? Yalan mı ? Bilinmiyor.. 

OLAYLARIN GERÇEKLİĞİNİ SAVUNMUYORUM , GERÇEK OLMAYABİLİR VEYA OLABİLİR.. ÇEŞİTLİ KAYNAKLARDAN YAPTIĞIM ARAŞTIRMALAR SONUCUNDA DERLEYİP TOPARLADIĞIM YAZILARI PAYLAŞIYORUM.. ARADA KENDİ GÖRÜŞLERİMİ DE KATIYORUM TABİİ.. 


BURAYA KADAR OKUDUYSANIZ BEĞENDİĞİNİZİ UMUYORUM.. SABIRLA , MERAKLA , SEVEREK OKUDUYSANIZ NE MUTLU BANA.. DİĞER BİR ARAŞTIRMA DA GÖRÜŞMEK ÜZERE....



Instagram adresim ;

Twitter adresim ; 

( Araştırmamı istediğiniz bir konu varsa bu adreslerden iletişim sağlayabilirsiniz. )














Yorumlar